Siz şaka mısınız? Üslubunuza dikkat edin, elimizden gelen bilgileri ilettik. Demek ki en başta hatalı bir forum kuruldu profesyonel destek almak isterseniz diye link ilettik görmezden gelirsiniz bu kadar basit.
vBulletin 4.2.5 Türkçe Dil Paketi(TRvBulletin Özel) İndir
Collapse
X
-
Ben bu dil dosyasini indirdim kurdum ama sitenin onceki halinden daha kotu oldu ki sizin dil dosyaniz bozuk demiyorum ben olayi anlatayim ve sonra onerinize gecelim.
Forum sitesi uzun zamandir aktif ve bende uzun zamandir girmiyorum fakat bir emek var orada bu yuzden silmekte istemedim bu yuzden bir ugras icindeyim.
Sunucu kendime ait, mysql 8 surumune guncelledim sonrasinda vbulletin v4.2.5 kurulu olan domain ytdestek.com da veri tabani baglanti hatasi aldim.
PHP 5.6 idi ( yanlis hatirlamiyorsam ) bunu 7.0'a yukselttim site acildi ama bu kez de sanki kullanici engellenmis gibi ( siteye giris yapmadigim halde ) uyari aliyordum; "asagidaki sebepten dolayi engellendiniz" seklinde ve sebep yok, sure yok fakat sitede oturum dahi acmamistim. Bu sorunla biraz ugrastiktan sonra /install/'i yeniden calistirarak guncelleme yaptim bu sorunda kalkti fakat Turkce karakter sorunu vardi. Bu durumu karakter grubunu utf8 yaparak biraz duzelttim ama hala bazi karakterler ozellikle ( i-s ) gibi harfler ( klavyem Turkce degil bu yuzden harfleri siz Turkce olarak dusunun ) "ý" seklinde gorunmeye basladi, ( U-C ) gibi harfler duzelsede ( i-s ) duzelmedi.
Bu sekilde dil dosyasi aramaya basladim sorunun veri tabani dil uyumsuzlugu oldugunu dusunuyorum cunku ( Çýkýþ ) seklinde olan kismi dil dosyasi icerisinden ( Çıkış ) olarak duzenledigim de ( Ç?k?? ) bu sonucu aliyor.
Simdi hocam eger bunu anlatarak yapabilecegim bir sey ise, baskalarinada fikir olmasi acisindan; "Bu sekilde yaparsaniz duzelir veya sunlari deneyin" gibi bir oneriniz varsa buradan yazarsaniz sevinirim. Eger durum profesyonel bir destek gerektiriyorsa yani veritabaninda, forum sitesinde, sunucuda, php surumlerinde vs. bir kacyerde ayar yapilmasi gerekiyorsa ucretli destek almayada raziyim dedigim gibi her ne kadar giris yapmasam da silmek istemiyorum belki ilerde ama suan degil...
Bu arada lisansim V5 5.7.5 olsa gerek, VB5 aldigimda tasarim mi yoksa bir ozellik eksikligimi hatirlamiyorum ama bir sebepten 5 yerine 4'u kurmustum. yukseltme mumkunse eger dilerseniz bunuda konusabiliriz en azindan guncel olur.Son düzenleyen Kur4lsiz; 02-11-24, 16:20.Yorum Yap
Yorum Yap